CD Whispers and Moans ( 2008, Lion Jazz )

repertoir: ballads only !

 

Songs

Whispers and Moans – Henk de Ligt / Masha Bijlsma     

Bridges – Milton Nascimento

Left Alone – Mal Waldron / Billie Holiday

Song for Ella – Henk de Ligt / Masha Bijlsma

Two souls connected – Rob van den Boeck / Masha Bijlsma

If you go – Geoffrey Parsons / Michel Emer

Both sides now – Joni Mitchell

While my baby sleeps – Adrian Mears

Soul Eyes – Mal Waldron

Breathing – Kate Bush

 

 
Musicians

Masha Bijlsma – vocals

Tony Lakatos – tenorsaxophone, sopranosaxophone

Bart van Lier – trombone

Rob van den Broeck – piano

Henk de Ligt – double bass

Dries Bijlsma – drums

 

De pers over Masha’s ballad-CD  ‘Whispers and Moans’:

…. dit wereldwijf heeft een moordstem en komt met deze CD hoogst origineel uit de hoek, mede door het inzetten van cracks als trombonist Bart van Lier en saxofonist Tony Lakatos. De beste Nederlandse jazzplaat van 2008.               Jean-Paul Heck (Telegraaf. Jazzism)
…. adembenemend.  Bijlsma kan klein en kwetsbaar fluisteren maar ook een flinke keel opzetten; ze kan woordeloos improviseren én teksten declameren, evergreens vertolken én eigen songs schrijven.         Jeroen de Valk, jazzcriticus
…. met prachtige, bezonken solo’s van de individuele bandleden. En als de solisten niet aan het werk zijn, dan is er Masha zelf. Met haar lage, slepende stem, die nog meer diepte heeft gekregen, nog meer zeggingskracht en luie, aangename swing, spant ze kleurrijke regenbogen over haar leven als zangeres én als mens. Daar krijg je niet snel genoeg van.       Rinus van der Heijden (Jazzenzo, online jazz-magazine)
…. de combinatie eigen teksten en eigenzinnige repertoirekeuze maakt dat Masha een uniek jazz-en zangtalent is in de nederlandse jazzwereld. Een prachtig album vol intieme, intense songs. Luistermuziek van de eerste orde.        Jacques Los (Draai om je oren, online jazz-magazine)
…. evergreens als ‘Left alone’ en ‘Both sides now’ worden betov
erend gezongen.         Hans Dijkstal (Financieel Dagblad)
…. ‘het meisje uit de achterhoek’ was toch al nooit een vocaliste die zomaar een liedje zong, maar haar interpretaties van zowel eigen stukken als relatief onbekend werk van anderen gaan nu werkelijk door merg en been.          Ruud Meijer (HP/de Tijd en AD)

 

back to webshop